16/10/14

3 flavor zebra bundt cake, vanilla, caramel and chocolate. #BundtBakers

Este mes la idea del grupo de los bundt cake lovers viene de Lauren Everson de Sew you think you can cook, y nos propuso  Caramelo :) que rico. 




Al final me decante por un bundt cake zebra de tres sabores, vainilla, caramelo y chocolate! se puede pedir mas? :)
Ingredientes
Capa vainilla 
60g mantequilla a temperatura ambiente
90g azúcar  caster, es una azúcar ideal para hornear un poco más fina que la normal, pero cualquier cosa la común sirve
1 huevo
90g harina tamizada
1/2 tsp  extracto de vainilla
1/2 tsp polvo de hornear 
75g crema agria, si no tenemos, usar creme fraiche

Capa de Caramelo
60g mantequilla a temperatura ambiente
80g azúcar moreno
1 huevo
80g harina tamizada
2 tbsp de salsa de caramelo
1/2 tsp polvo de hornear 


60g crema agria, si no tenemos, usar creme fraiche

Capa de Chocolate 
60g mantequilla a temperatura ambiente
90g azúcar moreno
1 huevo
80g harina tamizada
10g cacao en polvo tamizado
25g chocolate  derretido
1/2 tsp polvo de hornear 
75g crema agria, si no tenemos, usar creme fraiche

Para terminar  Caramel sauce

Preparación

Engrasar el molde de bundt, yo utilizo el spray porque llega mejor a todos lados. Precalentar el horno a 180ºC.
Vamos a preparar cada capa por separado
En un bowl mediano con la batidora de mano, batir la mantequilla con el azúcar hasta que este bien integrado, pálida y suave
Agregar el huevo, y batir hasta que combine, incorporar la mitad de la harina con el polvo de hornear, mezclar e incorporar la mitad de la crema, luego la otra mitad y de la harina y terminamos con la crema y la vainilla.
Hacer lo mismo con las otras capas, reemplazando la vainilla por el cacao y el caramelo. Así tendremos las tres preparaciones con tres sabores diferentes.
Con una cuchara  pondremos una capa de mezcla de vainilla al fondo, luego la capa de caramelo y luego la de chocolate. Repetimos hasta que se nos acabe la preparación.
Hornear durante 30 o 40 minutos. Dejar templar 10 minutos antes de desmoldar sobre una rejilla
Cuando esté fría rociar con la salsa de caramelo templada


Si vais al logo del grupo podréis ver los trabajos de todas las demás :)





New Challenge #BundtBakers. Another month with  the group of bundt cake lovers.


Check out what the rest of the #BundtBakers baked this month:



This month the theme that Lauren Everson  from  Sew you think you can cook  put is  Caramel.  Thanks Lauren for so sweet ingredient :)



Ingredients
Vainilla layer
60g unsalted butter room temperature
90g caster sugar
1 egg
90g all purpose flour sifted
1/2 tsp vanilla extract
1/2 tsp baking powder
75g sour cream

Caramel layer
60g unsalted butter room temperature
90g light brown sugar
1 egg
80g all purpose flour sifted
2 Tbsp caramel sauce
1/2 tsp baking powder
60g sour cream

Chocolate layer
60g unsalted butter room temperature
90g light brown sugar
1 egg
80g all purpose flour sifted
10g cocoa powder sifted
25g chocolate melted
1/2 tsp baking powder
75g sour cream

To finish, Caramel sauce

Instructions
Lightly grease the bundt pan, dust with flour or use the spray.
Preheat oven to 350F.
We are going to prepare the mix for each layer separately.
In a medium bowl, with a hand mixer, cream the butter and sugar for the vainilla layer until pale and fluffy.
Add the egg to the bowl, and beat until well combined.  Fold the half of the flour gently into the mixture, add half of the sour cream, gently mix again. Add the remainder of the flour, mix, and finish with the sour cream and the vainilla extract.

Do the same things with the other two layers, so we are going to have 3 different flavors in 3 different bowls.
Using a table spoon, spread a layer of the vanilla mix across the bottom of the pan, then a layer of caramel, then a chocolate layer. Repeat until all the mix is layered.
Bake for 30-40 minutes, until golden brown or a toothpick inserted comes out clean. Let the cake cool in the tin for 10 minutes before turning out onto a wire rack to finish cooling.
When cooled, drizzle over the warmed caramel sauce
This recipe is adapted from http://crumbsandcorkscrews.co.uk/

What is  Bundt Bakers? is a group of Bundt loving bakers who get together once a month to bake Bundts with a common ingredient or theme. You can see all our of lovely Bundts by following our Pinterest board right here. http://www.pinterest.com/flpl/bundtbakers/ Links are also updated after each event on the BundtBaker home page
We take turns hosting each month and choosing the theme/ingredient. 
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